Kraamzorg op Maat

Kraamzorg op Maat

Bij Kraamzorg de Waarden staat gezondheid van moeder en kind voorop. Daarom stellen wij onszelf continu de vraag hoe we deze zorg kunnen verbeteren. Samen met een aantal andere organisaties zijn we gestart met het onderzoek Kraamzorg op Maat. Met dit onderzoek willen we de vraag beantwoorden of een andere verdeling van het aantal uren kraamzorg kan bijdragen aan de gezondheid van moeder en kind.

Kraamzorg op Maat in het kort

Het aantal uren kraamzorg dat een gezin ontvangt wordt op dit moment bepaald aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol, oftewel het LIP. In het LIP is bepaald dat voor elke nacht die de moeder na de bevalling in het ziekenhuis doorbrengt, er 6 uur kraamzorg af wordt getrokken van het totaal aantal uren. En dat is opvallend, want juist die moeders en baby’s hebben een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, waardoor ze eigenlijk meer uren nodig hebben. Met Kraamzorg op Maat onderzoeken we of een andere verdeling van uren positief bijdraagt aan de gezondheid van moeder en kind. Tijdens het onderzoek ontvangt ieder gezin minimaal 7 dagen zorg, ongeacht de dag van thuiskomst uit het ziekenhuis.

Klik hier voor de folder Kraamzorg op Maat

Kraamzorg taken kraamverzorgende Sanne Kraamzorg de Waarden R750Q80S238585

Voor wie is Kraamzorg op Maat?  

Om deel te kunnen nemen aan het onderzoek voor Kraamzorg op Maat moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je bent uitgerekend tussen 1 februari en 31 augustus 2020
  • Je woont in de regio Drechtsteden of Gorinchem
  • Je kiest voor volledige kraamzorg (dus niet het minimumaantal uren)

Toestemming

Of je mee wilt doen aan Kraamzorg op Maat kies je helemaal zelf. Heb je geen interesse, dan ontvang je de reguliere uren kraamzorg die worden vastgesteld volgens het Landelijk Indicatie Protocol. Als je wel mee wilt doen teken je tijdens de intake een toestemmingsverklaring. Deze verklaring neemt de consulente mee naar het intakegesprek dat bij jou thuis plaats zal vinden. Na het tekenen van de toestemmingsverklaring kun je hier altijd nog op terugkomen, zelfs nog in je kraamweek. Trek je de toestemmingsverklaring in, dan ontvang je alsnog de uren kraamzorg volgens het LIP. Klik hier voor het intrekkingsformulier. 

controle taken kraamverzorgende Kraamzorg de Waarden

Zorgpakketten en uren

Binnen Kraamzorg op Maat wordt gewerkt met zorgpakketten. De situatie van jou en/of je kindje bepaalt in welk pakket jullie worden ingedeeld. Het aantal uren zorg dat je krijgt binnen jouw pakket is afgestemd op jouw specifieke situatie. In totaal zijn er 13 zorgpakketten. Gaat alles goed met jou en je kindje? Dan krijgen jullie 38 uur kraamzorg verdeeld over 7 dagen (15 minuten minder per dag dan het huidige LIP). Bij bevallingsproblemen is dit bijvoorbeeld 41 uur en bij psychische klachten 54 uur. Mocht je pas vanaf de 11e dag thuiskomen dan krijg je binnen Kraamzorg op Maat altijd uitgestelde kraamzorg van 16 uur ook als je daar niet aanvullende voor verzekerd bent. In ons Kraamzorg op Maat dossier staan alle zorgpakketten verder toegelicht. Ook vind je hier meer informatie in over Kraamzorg op Maat. Je ontvangt het Kraamzorg op Maat dossier tijdens de intake.

Aanmelden en meedoen aan Kraamzorg op Maat

Wil je je aanmelden bij Kraamzorg de Waarden en meewerken aan Kraamzorg op Maat? Meld je aan via de onderstaande knop en vermeld in het veld Bijzonderheden dat je mee wilt doen aan Kraamzorg op Maat. Doe je mee aan Kraamzorg op Maat lees dan ook onze Toelichting op de Algemene Leveringsvoorwaarden voor Kraamzorg op Maat en de Privacyverklaring omtrent de Wet AVG

Aanmelden

Brochure Medisch-Wetenschappelijk onderzoek van Ministerie VWS

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een brochure uitgebracht over het deelnemen aan Medisch-Wetenschappelijk onderzoek. 

Klik hier voor de brochure

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?