Borstvoeding en koffie

Terug naar overzicht

Borstvoeding en koffie

Wat jij als moeder eet en drinkt komt voor een deel ook terecht in je borstvoeding en daarmee ook bij je kindje. De vraag is dus in hoeverre je kindje de caffeĆÆne uit koffie binnen krijgt en of borstvoeding en koffie goed samengaan. 

Kopje koffie Koffie en borstvoeding Kraamzorg de Waarden

Drink met mate

Dat je met een baby en het bijbehorende slaapgebrek af en toe snakt naar een kopje koffie is heel normaal. En als je een gewone gezonde baby hebt, mag je ook gewoon koffie drinken als je borstvoeding geeft. Maar let er op dat je dit met mate doet. Drink niet meer dan 4 kleine kopjes of 2 grote koppen.

De effecten van koffie voor je baby

Drink je niet meer dan 4 kleine of 2 grote kopjes koffie per dag, dan heeft je kindje hier weinig tot geen last van. Maar veel caffiƫne is wel van invloed op het hartritme en slaapritme van je baby. Je baby kan er dus wel op reageren door onrustig te worden.

Baby onrustig Koffie en borstvoeding Kraamzorg de Waarden

Andere producten met caffeĆÆne

Koffie is niet het enige product met caffeĆÆne. Ongemerkt krijg je misschien wel meer caffeine binnen dan je denkt. In het schema op het Voedingscentrum zie je in welke producten allemaal caffeĆÆne zit, zodat je hier rekening mee kunt houden. 

November 2022

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?