Borstvoedingscursus op locatie: net dat beetje extra!

Terug naar overzicht

Borstvoedingscursus op locatie: net dat beetje extra!

Wat fijn, we mogen weer! Het was voor ons wel even schakelen natuurlijk. Jaren zijn we gewend geweest om borstvoedingscursussen op locatie te geven. Helaas waren we genoodzaakt om hier een andere oplossing voor te bieden, via onze Online Borstvoedingscursussen, veiligheid staat immers voorop.

Een borstvoedingscursus op locatie biedt de mogelijkheid om (aanstaande) moeders net wat beter te helpen bij de voorbereiding op het geven van borstvoeding.

Weer echt contact maken is zo fijn!

Anita, een van onze lactatiekundigen, is heel blij dat ze weer live cursus kan geven over borstvoeding. ‘Tijdens een cursus op locatie krijg je veel meer mee van de deelnemers. Het biedt je de mogelijkheid om als lactatiekundige echt in te gaan op de wensen en behoeften van de cliënten. De afstand die je toch hebt bij een online cursus valt weg en je maakt echt contact met elkaar. Heel belangrijk als het gaat om borstvoeding’.

1 bvcursus op locatie

De eerste cursussen op locatie zijn gepland

De eerste borstvoedingscursussen op locatie zijn inmiddels gepland. Anita werkt al ruime tijd nauw samen met Verloskundig praktijk Lucina in Dordrecht en samen hebben ze weer ruimte in de agenda gereserveerd om cliënten te kunnen ontvangen voor de borstvoedingscursus.

Verloskundige Marlies merkt ook dat veel cliënten het fijn vinden om op locatie te komen. ‘We merken echt dat de zwangeren uit onze praktijk staan te springen om samen met andere zwangeren deze cursus te volgen. De drempel om vragen te stellen is toch kleiner dan online en niet iedereen voelt zich prettig achter een scherm met de camera aan. De sfeer op een live bijeenkomst is zo anders dan online. Met Anita werken we zo fijn samen, ze is echt een aanwinst voor onze praktijk én onze cliënten met deze samenwerking.’

2 bvcursus op locatie

Meerwaarde voor de verloskundige praktijk

De borstvoedingscursus aanbieden in de verloskundige praktijk is heel prettig. Het zorgt voor nauw contact tussen de lactatiekundige en verloskundige. Je raakt op elkaar ingespeeld en bij problemen tijdens of na de kraamtijd kunnen we daardoor snel schakelen. Ook voor de cliënten voelt het heel vertrouwd om de cursus in hun bekende praktijk te volgen. Hierdoor biedt je als praktijk net dat beetje meer voor je cliënten die borstvoeding willen geven.

Ook als er later hulp nodig is in de vorm van een consult is het fijn voor cliënten dat ze de lactatiekundige al kennen, de drempel om hulp te vragen wordt kleiner.

Borstvoedingscursussen op locatie ook bij jullie in de praktijk?

Willen jullie ook in de praktijk borstvoedingscursussen op locatie aanbieden? Neem contact op met Anita via 06-24332943 om de mogelijkheden te bespreken!

Maart 2022

Kraamzorg aanvragen?

Kraamzorg aanvragen?

Spreekt onze kraamzorg je aan? Meld je dan aan en je ontvangt een uniek kadootje tijdens de intake. 

Aanmelden kraamzorg

Advies nodig?

Vraag het aan Sanne

Blijf op de hoogte
en praat mee

Advies nodig?